UA / RU
Підтримати ZN.ua

Депутату міськради Чернігова оголосили про підозру за допомогу ухилянтам із виїздом за кордон

За даними слідства, для переправлення військовозобов'язаних використовували систему "Шлях".

Депутату Чернігівської міської ради повідомили про підозру в сприянні незаконному переправленні чоловіків через кордон і перешкоджанні законній діяльності Збройних Сил України чи інших військових формувань за організацію схеми незаконного виїзду військовозобов’язаних за межі держави, повідомив Офіс генерального прокурора в Telegram.

"За даними слідства, підозрюваний, використовуючи свої повноваження та будучи керівником громадської організації, під час дії воєнного стану разом зі спільниками організував схему незаконного переправлення військовозобов’язаних через кордон. Це коштувало ухилянтам від 50 до 164 тисяч грн", – зазначили в ОГП.

Там розповіли, що протягом липня-грудня 2022 року від згаданої організації на адресу Міністерства інфраструктури надсилали листи з неправдивою інформацією про осіб, щоб отримати можливість неправомірно внести дані про них у систему "Шлях".

"У результаті таких дій підозрюваного призовники, ухиляючись від мобілізації, виїхали за кордон як водії, які нібито здійснюють перевезення гуманітарних та медичних вантажів для потреб Збройних Сил та інших військових формувань. Водночас, жодної гуманітарної допомоги вони не доставили та до України до цього часу не повернулися", – з’ясували правоохоронці.

Чернігівська обласна прокуратура

Читайте також: Під суд піде керівник з Міноборони, який за 1,5 тисячі доларів допомагав військовозобовʼязаним виїзджати за кордон

Раніше НАБУ і САП викрили помічника чинного народного депутата України, який організував корупційну схему отримання хабарів за внесення військовозобов'язаних до системи "Шлях" для виїзду за кордон.