UA / RU
Підтримати ZN.ua

Депутат від “Слуги народу” вимагав 3,4 млн гривень відкату: його затримали

Народний обранець обіцяв не чинити перешкод на тендері.

Правоохоронці спіймали на хабарі народного депутата України IX скликання. Він вимагав неправомірну вигоду в голови сільської ради в Сумській області.

Як повідомили в Національному антикорупційному бюро, За даними слідства, у березні 2024 року народний обранець сказав голові сільради надати хабар за неперешкоджання у проведенні тендеру з ремонту водогону в Охтирському районі Сумщини.

Читайте також: НАБУ розслідує можливе незаконне збагачення заступника генпрокурора Вербицького

Як з’ясували НАБУ і САП, депутат запропонував передати відкат у розмірі 10% від суми контракту. Ще 4% мали отримати місцеві правоохоронці. За цю суму вони не мали перешкоджати в освоєнні виділених коштів. За даними слідства, йдеться загалом про суму 3,4 млн грн.

Йому повідомили про підозру за ч. 4 ст. 368, ч. 3 ст. 27, ч. 4 ст. 368 КК України. Депутату загрожує від восьми до дванадцяти років ув’язнення з конфіскацією майна.

Джерела ZN.UA у Бюро повідомляють, що йдеться про Миколу Задорожнього ("Слуга народу"). 

Нагадаємо, САП та НАБУ повідомили про підозру трьом особам в заволодінні коштів при ремонті техніки ”Укрзалізниці”. Викрита організована злочинна група протягом 2021–2022 років заволоділа 17 млн грн АТ “Укрзалізниця”. Групу створив у 2021 році колишній директор ВСП “Черкаський колійний ремонтно-механічний завод” філії “Центр з ремонту та експлуатації колійних машин” “Укрзалізниця” з-поміж чинних та колишніх співробітників заводу.