UA / RU
Підтримати ZN.ua

АРМА отримало в управління земельні ділянки у Києві ексдепутатів Медведчука та Козака

Площа ділянок складає 49 гектарів.

Агентству з розшуку та менеджменту активів передали в управління земельні ділянки в Києві, якими володіли колишні депутати від забороненої партії “ОПЗЖ” Віктор Медведчук та Тарас Козак. Про це повідомила голова АРМА Олена Дума.

“АРМА отримало лист від прокурора з відповідною ухвалою слідчого судді Печерського районного суду м. Києва”, – йдеться у повідомленні.

Крім того, Олена Дума зазначає, що в управління АРМА передано земельні ділянки площею більш як 49 гектарів та корпоративні права на фірми ПП "Орест", ТОВ "Осокорки-7", ТОВ "Академ-Клуб", ПП "Фірма "Вікторія".

Центральне міжрегіональне управління АРМА в Києві вже отримало доручення здійснити огляд арештованого майна. Зазначається, що вже скоро АРМА оголосить конкурс на передачу активу в управління. 

Читайте також: Суд не дозволив Медведчуку поновити адвокатську діяльність в Україні

Нагадаємо, у липні 2022 року суд ухвалив рішення про арешт часток оточення Віктора Медведчука у трьох компаніях, що мають великі земельні ділянки на узбережжі Дніпра в Києві. Однак правоохоронні органи не довели справу до кінця. Замість конфіскації та продажу активи на мільйони доларів опинилися в руках третіх осіб і, схоже, бізнесмена, який має зв’язки із заступником керівника офісу президента Олегом Татаровим, йдеться у  розслідуванні Bihus.Info. Йдеться про 50% трьох фірм – “Академ-клуб”, “Орєст” і “Осокорки-7”, – які мали б бути арештовані, але фактично цього не сталося.

Як з’ясували журналісти Bihus.Info, недоарештовані активи Віктора Медведчука змогли переписати на себе двоє іноземців і київський бізнесмен Валерій Міщенко. На землях, які мали бути арештовані, вже будується новенький житловий комплекс.

Зокрема журналісти з'ясували, що спочатку власником фірми став Олександр Білявський – охоронець народного депутата Вадима Столара. Проте пізніше його «замінили» болгарин Петрос Тограмаджян, латвієць Вадим Іванов та українець Валерій Міщенко. Лише останній, як вказують журналісти, був «реальним гравцем» і пов’язаний із заступником керівника Офісу президента України Олегом Татаровим, завдяки якому начебто і вдалося реалізувати цю схему, а Мінюст, генпрокуратуру та СБУ «залишити за бортом».