UA / RU
Підтримати ZN.ua

Махінації з землею: Антикорупційний суд обрав запобіжний захід меру Мукачева

Його та інших посадовців підозрюють у продажі земель за безцінь.

Вищий антикорупційний суд у середу, 26 червня, обрав запобіжний захід меру Мукачева Андрію Балозі, якого підозрюють у причетності до корупційних схем. Його відправили під варту з можливістю внесення 30 мільйонів гривень застави, повідомляє пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Читайте також: СБУ прийшла з обшуками в Мукачівську єпархію УПЦ

Напередодні повідомлялося, що Спеціалізована антикорупційна прокуратура та Національне антикорупційне бюро України спільно зі СБУ викрили голову районної ради Михайла Ланя та міського голову Мукачева Андрія Балогу в причетності до продажу комунальної земельної ділянки площею понад три га за заниженою вартістю. Міський голова забезпечив ухвалення на сесії міськради рішення про продаж ділянки у центрі міста приватному товариству, підконтрольному голові районної ради. 

Підозрювані дали хабар власникам компанії-оцінювачки землі. В результаті ділянку, вартістю 84,6 мільйона гривень, продали лише за 9,6 мільйона гривень. Збитки територіальній громаді становлять 74,9 мільйона гривень.

Окрім міського голови та голови районної ради підозру також отримали: ексначальник відділу комунальної власності та земельних відносин міської ради, оцінювач, два засновники компанії-оцінювачки.

У жовтні минулого року правоохоронці проводили обшуки у міського голови Мукачева Андрія Балоги, голови Мукачівської районної ради Михайла Ланьо через корупційну схему продажу комунальної землі навколо стадіону "Авангард".