UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зміни до закону для проведення перевиборів буде приймати вже наступна Рада

Для перевиборів у п'яти округах, в яких перемогла опозиція, але які влада назвала «проблемними», необхідно змінити закон. Робити це буде нова Рада. Якщо опозиція дозволить їй зібратися.

Зміни до законодавства для проведення перевиборів в п'яти проблемних округах швидше за все буде вносити новий склад Верховної Ради. Про це заявив заступник голови Центральної виборчої комісії Андрій Магера в ефірі «5 каналу».

При цьому Магера зазначив, що сьогодні не є суттєвим, чи будуть прийматися зміни до закону про вибори чи окремий закон про проведення повторних виборів.

«Але, по-моєму, цілком очевидно, що тут недостатньо одних тільки законодавчих змін, повинні були виділені кошти з бюджету. А це не робиться за один - два дні. Тому, швидше за все, коли почне працювати парламент нового скликання, буде обрано керівництво Верховної Ради, комітети для ведення законопроектної роботи, і після того може бути прийнятий закон, який дасть належне законодавче регулювання питання проведення повторних виборів у відношенні 5 округів, які визначив ЦВК» , - сказав заступник голови Центрвиборчкому.

Як повідомлялося, ЦВК прийняла постанову про неможливість встановити результати волевиявлення в п'яти одномандатних округах - № 94, 132, 194, 197 і 223.

Верховна Рада рекомендувала ЦВК призначити повторні вибори в цих округах. Однак член ЦВК Михайло Охендовський заявив, що ЦВК зможе призначити повторні вибори тільки в тому випадку, якщо для цього будуть законні підстави, тобто будуть внесені зміни в закон про вибори народних депутатів чи буде прийнятий закон про особливості їх проведення, а також буде вирішено питання з їх фінансуванням.

Опозиція виступає категорично проти перевиборів в п'яти округах і має намір домагатися визнання перемоги своїх представників у 13-ти округах. !zn

Читайте також:

Яценюк оголосив про консультації серед опозиції зі складання депутатських мандатів


ЦВК прийняла оригінали протоколів з усіх 225 мажоритарних округів

ЦВК призначить перевибори тільки після зміни закону про вибори

Кличко попросив європейців ввести санкції проти фальсифікаторів виборів