UA / RU
Підтримати ZN.ua

Яценюк стверджує, що Засуха після виборів взяла кредит для підкупу окружкому

Київський окружний адмінсуд долучив до справи про виборчий округ № 94 документ, який свідчить, що Тетяна Засуха 1 листопада взяла кредит на суму 8,3 млн грн. Проте рішення щодо нього суд прийме пізніше.

Глава ради Об'єднаної опозиції «Батьківщина» Арсеній Яценюк підозрює, що кандидат у народні депутати від Партії регіонів Тетяна Засуха на виборах використала кредит на суму 8,3 млн грн для підкупу голови та членів окружної виборчої комісії № 94. Про це він заявив 8 листопада на засіданні Київського окружного адміністративного суду.

Яценюк зазначив, що отримав інформацію про те, що Засуха взяла кредит на суму 8,3 млн грн в «Укргазбанку». За його словами, «ці кошти могли бути спрямовані на підкуп членів і голови комісії», пише Ліга.net.

У зв'язку з цим ВО «Батьківщина» розширює свої позовні вимоги і просить, крім визнання недійсним рішення ОВК про скасування результатів голосування на 27 дільницях, прийняти рішення про звернення в прокуратуру з приводу можливого підкупу. Відповідаючи на запитання судді, чи звертався він з цією інформацією в правоохоронні органи, Яценюк повідомив, що тільки вранці в четвер отримав цю інформацію.

Яценюк у суді виступав як представник позивача - ВО «Батьківщина».

У свою чергу, Київський окружний адмінсуд долучив до справи про виборчий округ № 94 документ, який свідчить, що Тетяна Засуха взяла кредит в «Укргазбанку» 1 листопада. Проте рішення щодо нього суд прийме пізніше, повідомляє «Українська правда».

/system/ckeditor_assets404IMAGE
ДСНС


*фото - pravda.com.ua

Нагадаємо, парламент рекомендував ЦВК провести перевибори в проблемному окрузі № 94 Засухи-Романюка.

Округ № 94 (Київська область) - за офіційними даними з сайту ЦВК, перемогла кандидат від Партії регіонів Тетяна Засуха - 41,80%. Представник «Батьківщини» Віктор Романюк програв їй з результатом 39,81%. Перемогу Засусі забезпечила постанова окружної виборчої комісії № 94 про визнання недійсним голосування на 27 дільницях округу.

6 листопада Верховна Рада прийняла постанову, якою пропонується рекомендувати Центральній виборчій комісії призначити повторні вибори в 5 одномандатних округах - № 94, 132, 194, 197, 223. !zn

Читайте також:

Опубліковано постанову про перевибори. Кабмін шукатиме гроші

В окрузі №223 Пилипишин обігнав Левченка завдяки зіпсованим бюлетеням

Самовисуванцям, які перемогли на виборах, настійно рекомендували вступати в Партію регіонів