UA / RU
Підтримати ZN.ua

Яценюк оголосив про консультації серед опозиції зі складання депутатських мандатів

Опозиційні партії, що пройшли до парламенту, починають консультації щодо бойкоту нової Ради. Якщо від мандатів відмовляться 150 опозиціонерів, парламент не зможе працювати і в Україні відбудуться перевибори.

Глава Ради Об'єднаної опозиції «Батьківщина» Арсеній Яценюк ініціює консультації опозиційних сил щодо відмови від депутатських мандатів і проведення дострокових парламентських і президентських виборів.

«Я ініціюю консультації нашою майбутньою фракцією у Верховній Раді України і нашими партнерами по опозиції - це ВО «Свобода» та «УДАР» Віталія Кличка - щодо відмови від мандатів і дострокових парламентських і президентських виборів в Україні», - заявив він журналістам у Київськіому апеляційному адміністративному суді.

«Ситуація дійшла до того, що юридичними доказами її неможливо виправити. Тому єдине, що зараз може радикально і кардинально змінити ситуацію - це політичні рішення», - підкреслив він.

Суд відмовив кандидату в народні депутати Аркадію Карнацкому в задоволенні позову про скасування постанови ЦВК про визнання неможливості встановити результати голосування по округу № 132. !zn

Читайте також:

Об'єднана опозиція готова визнати Раду нелегітимною


«Свобода» теж готова обнулити списки і визнати вибори недійсними


Лідери Об'єднаної опозиції готові обнулити списки і бойкотувати нову Раду


Об'єднана опозиція висунула умову визнання виборів - «повернути вкрадені мандати»