UA / RU
Підтримати ZN.ua

Янукович запропонував знову виправити закон про вибори

Президент визнав, що у виборчому процесі були як плюси, так і недоліки. І запропонував переписати закон про вибори.

Президент Віктор Янукович вважає, що висновки міжнародних спостерігачів щодо парламентських виборів в Україні багато в чому збігаються з висновками влади. Він запропонував врахувати недоробки і внести відповідні зміни до закону.

«Це не тільки мої висновки. Це, перш за все, висновки міжнародних спостерігачів. І вони в багатьох питаннях збігаються з нашими висновками, що були недоліки, були, я сказав би так, природні недоліки, які виникають, як правило, після виборів. Але були і плюси», - сказав Янукович журналістам під час свого візиту на Кіпр 9 листопада.

- Глава спостерігачів від ПАРЄ вважає, що в Україні вже авторитаризм

Глава держави підкреслив, що останні проблеми, які виникли під час підрахунку голосів на декількох мажоритарних округах, - це питання, на які повинна дати відповіді Генеральна прокуратура, перш за все, з точки зору виконання законів.

На думку Януковича, слід врахувати помилки і підготувати нові зміни до закону про вибори депутатів.

«Нам треба подивитися, я вважаю, вже в новому парламенті, разом з новообраними депутатами, що треба буде виправити в законі про вибори для того, щоб надалі на будь-яких виборах уникнути тих питань, які виникли», - сказав він. !zn

Читайте також:

Президент ПАРЄ констатував регрес демократії в Україні після виборів

Янукович сподівається почути результати виборів до кінця тижня

МЗС України назвав звіт місії ОБСЄ щодо виборів «безпідставними та емоційними роздумами»