UA / RU
Підтримати ZN.ua

В окрузі №223 Пилипишин обігнав Левченка завдяки зіпсованим бюлетеням

В 223 окрузі у Києві, де підраховано 93,06% голосів, самовисуванець Віктор Пилипишин обганяє кандидата від партії «ВО «Батьківщина» Юрія Левченка на 127 голосів.

За результатами підрахунку 93,06% протоколів на окрузі № 223, самовисуванець Віктор Пилипишин обганяє кандидата від партії «ВО «Батьківщина» Юрія Левченка. Так за станом на 8:53 четверга, 8 листопада, Віктор Пилипишин набрав 27,44% (25 тис. 435 голосів). Юрій Левченко отримав 27,3% (25 тис. 308 голосів). Таким чином, різниця між ними становить 127 голосів.

Центральна виборча комісія зобов'язала окружну виборчу комісію № 223 (Шевченківський район Києва) підписати протокол про встановлення підсумків голосування в одномандатному виборчому окрузі до 15:00 9 листопада. Відповідне рішення прийнято на черговому засіданні комісії.

"Ми встановили термін, щоб дисциплінувати їхню роботу, не затягувати із встановленням результатів виборів, зокрема, у багатомандатному загальнодержавному окрузі. Ми чекаємо від них цей протокол, який ляже в основу загального протоколу про результати виборів", - пояснив заступник голови Центральної виборчої комісії Андрій Магера.

За його словами, імовірності того, що окружком не подасть документи, немає.

"Подадуть, я в цьому не сумніваюся. Є ще час, є не тільки дні, але і ночі. Вони дуже хотіли проводити повторний підрахунок. Тепер вони його і проводять", - сказав заступник голови ЦВК.

У четвер вранці з'ясувалося, що на одній з дільниць зіпсованих бюлетенів на 324 більше, ніж вказано у протоколі дільничної комісії. До того ж, на частині частину бюлетенів, які дільничні комісії зарахували на користь Левченка, під час перерахунку голосів стоять дві позначки.

Раніше повідомлялося про те, що в окрузі № 223 у Шевченківському районі Києва розгорнулася боротьба між кандидатом від партії «Свобода» Юрієм Левченком та самовисуванцем Віктором Пилипишиним.

Член київського міського комітету ВО «Свобода» Олександр Аронець заявив, що Віктор Пилипишин в ніч з 30 на 31 жовтня сфальсифікував вибори, скориставшись тим, що ОВК № 223 зупинялася на нічну перерву.

На наступний день до окружкому, де тривав підрахунок голосів, почали стягуватися представники кандидатів. Увечері 1 листопада в приміщенні ОВК № 223 відбулася бійка, в якій брало участь близько 10 осіб. Як повідомили представники ВО «Свобода», прихильники кандидата у народні депутати Віктора Пилипишина напали ззаду на кандидата від «Свободи» Андрія Іллєнка.

Ще одна бійка спалахнула і на вулиці, біля будівлі ОВК.

Юрій Левченко звинуватив Віктора Пилипишина у тиску на окружком з метою максимально затягнути підрахунок голосів.

Заступник голови ЦВК Андрій Магера, назвав події в одномандатному окрузі № 223 у Києві неприпустимими, відзначивши, що ситуація там одна з найгірших в Україні. Події в одномандатному окрузі № 223 у Києві є неприпустимими, ситуація там одна з найгірших в Україні. ЦВК вимагає перевиборів на цьому окрузі. !zn

Читайте також:

Міліція заперечує сльозогінний газ і «братків» Пилипишина (ВІДЕО)

Пилипишин залишив окружком під крики «Ганьба!»

ЦВК заперечує причетність до фальсифікації результатів виборів на своєму сайті

Член ЦВК Магера назвав підрахунок голосів на виборах «достатньо брудним»