UA / RU
Підтримати ZN.ua

У скандальному окрузі № 223 завершено підрахунок голосів: переможцем оголошено Пилипишина

ОВК № 223 закінчила підрахунок голосів останньої в Україні. За підсумками обробки 100% протоколів, самовисуванець Віктор Пилипишин переміг кандидата від ВО «Свобода» Юрія Левченка з відривом в 442 голоси.

Самовисуванець Віктор Пилипишин переміг на виборах в одномандатному виборчому окрузі № 223 (м. Київ) кандидата від ВО «Свобода» Юрія Левченка.

За даними сайту Центральної виборчої комісії, у відповідному окрузі підраховані 100% голосів. ОВК № 223 закінчила підрахунок голосів останньої в Україні.

Пилипишин набрав 27,57% (27 тис. 468 голосів), а його найближчий конкурент Левченко - 27,12% (27 тис. 26 голосів). Таким чином, Пилипишин обігнав Левченка на 442 голоси.

- ЦВК оголосила результати за партійними списками: В опозиції 50%, у регіоналів і комуністів - 43%

Як повідомлялося, Центральна виборча комісія зобов'язала окружну виборчу комісію № 223 (Шевченківський район Києва) підписати протокол про встановлення підсумків голосування в одномандатному виборчому окрузі до 15:00 9 листопада.

Представники ВО «Свобода» раніше стверджували, що Віктор Пилипишин в ніч з 30 на 31 жовтня сфальсифікував вибори, скориставшись тим, що робота ОВК № 223 зупинялася на нічну перерву.

Під час підрахунку голосів у приміщенні окружкому неодноразово відбувалися зіткнення між прихильниками Пилипишина та активістами «Свободи». Левченко звинувачував Пилипишина у тиску на окружком з метою максимально затягнути підрахунок голосів.

Заступник голови ЦВК Андрій Магера раніше заявляв, що ситуація в одномандатному окрузі № 223 - одна з найгірших в Україні. !zn

Читайте також:

Міліція заперечує сльозогінний газ і «братків» Пилипишина (ВІДЕО)

Пилипишин залишив окружком під крики «Ганьба!»

ЦВК заперечує причетність до фальсифікації результатів виборів на своєму сайті

Член ЦВК Магера назвав підрахунок голосів на виборах «достатньо брудним»