UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЦВК пригрозив провести перевибори в проблемних округах

Заступник голови Центрвиборчкому після екстреного засідання заявила, що ЦВК має визнати голосування в проблемних округах повністю недійсним і приймати рішення про проведення там повторного голосування.

Центрвиборчком може не визнати результати виборів у деяких проблемних округах. Про це після екстреного засідання ЦВК у п'ятницю, 2 листопада, заявила заступник голови комісії Жанна Усенко-Чорна, коментуючи результати виборів.
"Якщо буде встановлено, що в процесі встановлення результатів виборів були задіяні такі методи, як сльозогінний газ, "Беркут" або кийки, коли вночі псувалися бюлетені і змінювалося волевиявлення громадян, безумовно, ЦВК не буде механічно приймати результати з таких округів", - сказала вона.
"Я вважаю, що ми повинні визнати голосування в проблемних округах повністю недійсним і приймати рішення про проведення там повторного голосування", - додала Усенко-Чорна.
- У Первомайську опозиція відвоювала протоколи в «Беркута» і повернула їх назад в окружком (ВІДЕО)
За її словами, йдеться про округи № 11,14, 132, 197 і 223.
Заступник голови ЦВК додала, що зараз Центрвиборчком ще не може відреагувати на ситуацію в цих округах належним чином, оскільки ще не почав одержувати документацію з цих округів. !zn
Читайте також:
Опозиція: «Беркут» захопив виборчком проблемного округу на Миколаївщині та знищує протоколи (ВІДЕО)
Первомайський ОВК попросив суд не вилучати протоколи 132 округу силою
ЦВК відмовилася втручатися в ситуацію на окрузі Пилипишина-Левченка
Члени окружної комісії Пилипишина-Левченко поскаржилися, що «свободівці» погрожували їм розправою