UA / RU
Підтримати ZN.ua

Спостерігачі від ОБСЄ визнали вибори в Україні нечесними

ОБСЄ не збирається змінювати свою оцінку виборів як нечесних. Критично оцінюючи вибори, спостерігачі говорять про згортання демократії в Україні.

Спостерігачі ОБСЄ вважають, що парламентські вибори в Україні пройшли нечесно, і сподіваються обговорити цю проблему з владою. Про це на брифінгу перед лікарнею в Харкові, де перебуває Юлія Тимошенко, повідомила глава короткострокової місії спостерігачів за виборами ОБСЄ Вальбурга Габсбург Дуглас.

«Вчора ми провели прес-конференцію після завершення місії зі спостереження за виборами. Ми говоримо про великий дефіцит демократії, і ми говоримо про демократичний регрес в Україні. На жаль, сьогоднішньою ситуацією, коли ми не змогли зустрітися з пані Тимошенко, ми можемо підтвердити нашу заяву», - сказала Дуглас.

- В ОБСЄ заявили, що «ці вибори свідчать про згортання демократії в Україні»

Вона зазначила, що Парламентська асамблея ОБСЄ, Рада Європи та Парламентська асамблея НАТО критично оцінили українські вибори. «Ми зі свого боку заявили, що це були нечесні вибори. Я думаю, що саме цю частину нашої заяви ми як раз не будемо змінювати, навіть якщо буде змінена підсумкова заява», - зазначила Дуглас.

Як повідомлялося, Державна пенітенціарна служба України скасувала дозвіл на побачення Юлії Тимошенко з Дуглас, яке було заплановано на сьогодні.

Спостерігачі від ОБСЄ назвали відмову в зустрічі з Тимошенко порушенням її прав. !zn

Читайте також:

Держдепартамент США вважає, що вибори в Україні стали кроком назад на шляху до демократії

У новій Раді створять слідчу комісію з фальсифікацій на виборах

ЦВК пригрозив сисадмінам окружних комісій кримінальними справами за спотворення результатів виборів

Рівень підкупу на парламентських виборах побив усі рекорди