UA / RU
Підтримати ZN.ua

Луценко виступив за «визнання сфальсифікованих виборів»

Екс-міністр Юрій Луценко вважає, що результати виборів до Верховної Ради були багато в чому сфальсифіковані, проте закликає визнати їх заради майбутніх президентських перегонів.

Екс-глава МВС Юрій Луценко вважає вибори Ради підтасованими але все одно закликає до визнання їхніх результатів.

«Партія регіонів досить грамотно підігнала свідчення соціологів під завищений, але все ж такий, що знаходиться в рамках розумного, план 30-процентного результату виборів за партійними списками. Але суттєва різниця результатів усіх екзит-полів і протоколів, що здаються в ЦВК, ясно свідчить про спотворення волевиявлення виборців», - сказав він.

За його словами, під дією якоїсь чарівної палички результати щодо кількості мажоритарників-переможців від ПР зросли майже вдвічі, пише Комерсант-Україна.

«Це - не сигнал, це - сирена про наявність фальсифікацій», - підкреслив екс-міністр.

«І все ж я виступаю за визнання новообраного парламенту. Краще мати цю, багато в чому фальсифіковану Верховну раду та перетворити її на плацдарм для демократичних сил в 2015 році, ніж відмовитися від цього потворного дітища ляльководів ПР, і тим самим завершити будівництво авторитарного «архіпелагу Межигір'я», якому буде остаточно наплювати на зобов'язання перед Європейським союзом», - додав він.

Нагадаємо, за результатами обробки Центрвиборчкомом 98,59% протоколів на виборах до Верховної Ради-2012 до парламенту проходять Партія регіонів, що набрала 30,07% голосів, «Батьківщина» - 25,47% , «УДАР» - 13,93% , КПУ – 13,20% , «Свобода» – 10,42% . !zn

Читайте також:

ЦВК порахувала 99,24% протоколів: розрив між ПР і «Батьківщиною» скоротився до 4,6

Опозиція вирішить, чи визнавати результати виборів, після їхнього оприлюднення

Азаров впевнений, що вибори всі вважають сфальсифікованими лише тому, що Партія регіонів виграла