UA / RU
Підтримати ZN.ua

Через хакерські атаки «ОПОРА» перенесла оприлюднення підрахунку голосів

«ОПОРА» перенесла оприлюднення оперативного статистичного підрахунку голосів через хакерські атаки.

Громадянська мережа «ОПОРА» переносить оприлюднення оперативного статистичного підрахунку голосів через DDos атаки серверів організації.

«Починаючи з 14.00 28 жовтня, сайт і хостинг, на якому «ОПОРА» обробляє інформацію і зберігає базу даних порушень, зазнавали масштабних DDos атак, внаслідок чого перелічені інструменти були недоступні. DDos атака здійснювалася за межами України, зокрема з території Китаю і Кореї.

Проаналізувавши ip-адреси комп'ютерів, які здійснювали напад, було виявлено, що напад здійснювали 35-40 машин, які за допомогою рукописного скрипта засипали тисячами безглуздих запитів хостинг «ОПОРИ». Внаслідок цього сайт oporaua.org, map.oporaua.org і хостинг збереження мережі вийшли з ладу», - йдеться в повідомленні «ОПОРИ», поширеному вранці в понеділок.

Прес-конференція «ОПОРИ» була запланована на 9.30 понеділка. Про місце і час прес-конференції буде повідомлено пізніше.

Нагадаємо, явка на па рламентських виборах в Україні 28 жовтня склала 57,99%, повідомила Центральна виборча комісія на своєму сайті.

На парламентських виборах в 2007 році явка склала 57,94%.

Відзначимо, вперше з 2002 року парламентські вибори в Україні пройшли за змішаною системою - 225 депутатів обирали за партійними списками і стільки ж за мажоритарною системою в одномандатних округах. Всього в бюлетені була представлена 21 партія, одна політична сила - Українська платформа «Собор» - раніше відмовилася брати участь у перегонах.

У боротьбі за депутатські крісла беруть участь близько 5 тис. кандидатів - 2650 за мажоритарними округами і 2550 за партійними списками. Для проходження до Верховної Ради партії повинні подолати 5% бар'єр.

Офіційні результати виборів-2012 будуть опубліковані після підрахунку документів з окружних комісій. Попередні дані голосування очікуються в ніч на 29 жовтня.

Своє перше засідання нового скликання Верховної Ради України проведе 17 грудня 2012 року. !zn

Читайте також:

Хакери «поклали» сайти опозиційних політиків

Центральна виборча комісія опрацювала чверть всіх протоколів

Опозиція вимагатиме не визнавати результати на двох дільницях в Донецьку через «спортсменів»