UA / RU
Підтримати ZN.ua

Захід зрадив Ізраїль — The Telegraph

Пропозиції США та Великої Британії зменшити допомогу Ізраїлю залишають країну під загрозою нападу.

Коли головний прокурор Міжнародного кримінального суду оголосив, що він вимагає ордерів на арешт ізраїльського прем'єр-міністра Беньяміна Нетаньягу та міністра оборони Йоава Галанта, Ріші Сунак засудив це рішення і заявив, що Велика Британія подасть позов до суду.

Але новий лейбористський уряд відкинув цю політику в сторону. Пропозиції Девіда Леммі, міністра закордонних справ Британії, обмежити продаж зброї Єрусалиму, є жахливою зрадою Ізраїля в час, коли він потребує допомоги, пише газета The Telegraph.

Схожу позицію займають і в Сполучених Штатах, де Камала Гарріс, ймовірний кандидат від Демократичної партії на президентських виборах у листопаді, здається, дає зрозуміти, що вона буде менше підтримувати Єрусалим у його війні проти ХАМАСу.

"Не може бути тривалого миру на Близькому Сході без знищення ХАМАСу. Терористи розпочали цю війну, влаштувавши кривавий напад 7 жовтня, і шокує те, до якої міри про це забули на Заході. Ізраїль залишається під загрозою нападу, в тому числі з боку "Хезболли", як це трагічно показав вчорашній день [удар "Хезболли" по стадіону на Голанських висотах]. Якщо західні лідери не зможуть знову знайти в собі мужність, наші вороги не матимуть жодних сумнівів щодо того, наскільки ми стали слабкими", — йдеться в газеті.

Читайте також: Перемовини щодо припинення вогню у Секторі Гази знаходяться на завершальній стадії — Reuters

Раніше ми повідомляли, що Ізраїль пообіцяв відповісти за удар "Хезболли" по футбольному полі на Голанських висотах. Згідно з останніми даними, під час удару загинули щонайменше 12 осіб, 34 отримали поранення. Усі жертви віком від 10 до 20 років.