UA / RU
Підтримати ZN.ua

Знизити градус напруженості: Трамп закликав американців утриматися від насильства

Президент заявив про необхідність дотримуватися законів і не допускати вандалізму.

Президент США Дональд Трамп закликав громадян не допускати актів насильства і вандалізму під час масових акцій, передає «Інтерфакс-Україна».

«У світлі повідомлень про нові виступи я закликаю не допускати насильства, порушення законів і вандалізму. Це не те, за що виступаю я і Америка », - йдеться в заяві президента, опублікованому телеканалом Fox News у середу, 13 січня.

Трамп попросив американців допомогти йому «знизити градус напруженості» в Сполучених Штатах.

12 січня американський президент вперше публічно прокоментував рішення Twitter назавжди заблокувати його аккаунт, а також дії адміністрації Facebook і Instagram, які позбавили Трампа можливості писати нові пости до завершення президентської каденції. Він зщаявіл, що технологічні корпорації зробили «катастрофічну помилку», позбавивши його доступу до соціальних мереж. За словами Трампа, ці корпорації, вплив яких зростає, становлять небезпеку.

Читайте також: У США в один день покінчили з життям той, хто штурмував Капітолій, та той, хто будівлю захищав

6 січня група учасників мітингу на підтримку Дональда Трампа прорвалася в будівлю Конгресу і на кілька годин паралізувала його роботу. Трамп закликав прихильників, який намагалися зірвати затвердження результатів виборів, розійтися по домівках. Найбільші соцмережі заблокували акаунти президента США.

11 січня Трамп ввів Вашингтоні режим надзвичайної ситуації, який триватиме до 24 січня.

Інавгурація Джо Байдена запланована на 20 січня.

Багато хто з прихильників Трампа щиро переконані, що фальсифікація результатів голосування допомогла Джо Байдену перемогти на виборах. Значний відсоток прихильників Трампа, черпаючи інформацію з соцмереж і ультраправих сайтів, не вірять і в небезпеку вірусу COVID-19. Як же вийшло, що Америку захлеснула хвиля дезінформації? Читайте в статті Ганни Бродські-Кроткіной " Брехня доводять до бійки ".