UA / RU
Підтримати ZN.ua

Знайшли тіло зниклого в 1986 році альпініста: моторошна історія зі Швейцарії

Через глобальне потепління, спричинене діяльністю людини, відступ льодовиків регулярно виводить на світло останки альпіністів, які вважалися зниклими безвісти протягом кількох десятиліть. Так, у швейцарських Альпах на льодовику  знайдені останки німецького альпініста, який зник безвісти в 1986 році повідомила кантональна поліція Вале в четвер, 27 липня, передає franceinfo:

Читайте також: Вперше експедиція українських альпіністів підкорила найвищу гору Антарктиди

12 липня альпіністи виявили на льодовику Теодуль на півдні Швейцарії людські останки та кілька одиниць спорядження. Ці останки  перевези до відділу судової медицини лікарні Вале в Сіоні для дослідження.

"Порівняння ДНК дозволило встановити, що це дійсно альпініст, який зник з вересня 1986 року", - повідомила поліція Вале.

Читайте також: Альпініст, який у 2013 році виявив на Монблані скарб, отримав свою частку через вісім років

Цей німецький альпініст, якому тоді було 38 років, не повернувся з гірського походу і вважався зниклим безвісти. У той час проводилися дослідження, які не дозволили знайти слід цієї людини. 

Зауважимо, у вересні 2019 року сталась схожа подія: знайшли тіло альпініста, який зник 43 роки тому, у 1976 році. Тоді 22-річний молодий чоловік самостійно піднімався на холодний масив льодовика гір Екрен в Ізері.

Читайте також: У Гімалаях безслідно зникли вісім альпіністів

Вас зацікавить: цьогоріч відомий український альпініст загинув у боях за Соледар.