UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зміни в конституцію Росії дозволять Путіну правити мінімум до 2036 року

Путін вважає, що він повинен мати право знову балотуватися "в ім'я стабільності Росії".

Російський парламент запропонував перенести терміни повноважень президента Володимира Путіна у рамках радикальних конституційних змін, що дозволить йому залишатися на своїй посаді як мінімум до 2036 року, пише газета Financial Times.

Відзначимо, що у 2036 році Путіну, якщо він доживе, виповниться 86 років.

Своєю чергою американська газета New York Times пише, що після того, як депутати Держдуми РФ підтримали ідею, Путін особисто приїхав в будівлю нижньої палати російського парламенту і погодився із запропонованими змінами до конституції РФ.

Наголошується, що, мабуть, це був жорстко спланований хід розвитку подій. Путін сказав, що, на його думку, він повинен мати право знову балотуватися в ім'я стабільності Росії, навіть якщо майбутні президенти повинні як і раніше обмежуватися двома термінами.

Перед тим повідомлялося, що Путін погодився з обнуленням своїх президентських термінів.

На думку директора Дипломатичної академії імені Геннадія Удовенка при МЗС України Сергія Корсунського, правками до конституції РФ Путін намагається протягнути імперське минуле країни в майбутнє Росії.

Детальніше про конституційні зміни в РФ читайте в статті Сергія Корсунського "Муміфікація Росії" для видання "Дзеркало тижня. Україна".