UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЗМІ: Байден та Путін можуть зустрітися 15-16 червня

Це стане першим міжнародним візитом Байдена на посаді президента. 

Президент США Джо Байден та глава Кремля Владімір Путін можуть зустрітися у Швейцарії 15-16 червня. Про це пише CNN, посилаючись на джерела в американському уряді. 

Саміт має відбутися у Женеві. Саме там цього тижня відбулася зустріч радника президента США з питань національної безпеки Джейка Саллівана з секретарем російської Ради безпеки Нікалаєм Патрушевим.

Варто зауважити, що Швейцарія може стати тією країною, куди Байден вирушить з першим міжнародним візитом на посаді президента.

Наразі у Білому домі саміту не коментують.

Читайте також: Зустріч Байдена і Путіна може відбутися в найближчі тижні - Блінкен

Нагадаємо, у червні Джо Байден відвідає три саміту в Європі: саміт лідерів G7 у  Корнволлі, а також саміт США-ЄС і саміт НАТО в Брюсселі.

Під час телефонної розмови з президентом Росії Володимиром Путіним 13 квітня Байден запропонував йому зустрітися на нейтральній території.

Раніше Джо Байден заявив про те, що має намір обговорити з Путіним хакерську атаку з боку Росії на американську компанію Colonial Pipelinе, яка відбулася на початку травня.  Також повідомлялося про те, що під час зустрічі сторони можуть підняти питання безпеки та контролю озброєнь.