UA / RU
Підтримати ZN.ua

Злочини на ґрунті расизму й ненависті ростуть в Європі з загрозливою швидкістю – звіт

Європа стикається з шокуючою реальністю, говорить генсек Ради Європи.

Європейська комісія по боротьбі з расизмом і нетерпимістю у четвер опублікувала звіт за 2019 року, в якому йдеться про зростаючий вплив ультранаціоналістичної і ксенофобської політики в Європі, ненависницьких висловлювань, які задають тон у соціальних мережах, антисемітизму та антимусульманської ненависті.

"Європа стикається з шокуючою реальністю: антисемітські, антимусульманські та інші злочини на ґрунті расизму ростуть із загрозливою швидкістю... Такі огидні акти часто спровоковані хейтспічем і теоріями змови, поширеними в соціальних мережах і в інтернеті", - сказала генеральна секретар Ради Європи Марія Пейчіновіч Буріч.

Ми повинні припинити поширення отруйної риторики расистських екстремістів, яка завдає удару в серце наших демократій. Твитнуть Поделиться

"Наші держави-члени повинні спільно протистояти зростаючій загрозі правих, в тому числі шляхом співробітництва з ЄКРН і максимально ефективно використовувати його рекомендації ", - додала вона.

Як повідомлялося, згідно з дослідженням американського Pew Research Center, рівень побутового антисемітизму в Україні найнижчий у Східній Європі.

У 2018 році Виконком Всесвітнього єврейського конгресу під час щорічного засідання проголосував за резолюцію щодо зростанню антисемітського насильства. Перед голосуванням Україну виключили зі списку країн, де зростає антисемітське насильство.