UA / RU
Підтримати ZN.ua

Живим або мертвим: у Франції тривають пошуки страсбурзького стрілка

Поліції доручено зловити підозрюваного як можна швидше.

Сотні французьких поліцейських продовжують розшукувати головного підозрюваного в атаці на різдвяний ярмарок в Страсбурзі, в результаті якої три людини загинули і 13 отримали поранення. Стрілянину в Страсбурзі визнали терактом.

Спікер уряду Франції Бенджамін Гріво на питання, чи було доручено поліції зловити підозрюваного живим або мертвим, сказав CNews: "Це не має значення. Найкраще знайти його як можна швидше".

Reuters пише, що Франція підняла загрозу безпеки до самого високого рівня. Поліція розповсюдила фото підозрюваного. 29-річний Шериф Чекатт вже перебував у списку людей, які можуть нести потенційну загрозу. Влади кажуть, що підозрюваний розвинув радикальні релігійні погляди, перебуваючи у в'язниці.

Франція залишається в стані підвищеної небезпеки терористичних нападів з боку ісламських екстремістів з початку 2015 року. За цей час в результаті серії нападів було вбито близько 240 осіб.

Читайте також: Трамп заявив про плани посилення безпеки на кордонах США після стрілянини в Страсбурзі

Увечері 11 грудня у французькому місті Страсбург на Різдвяному ярмарку відбулася стрілянина. В результаті загинули три людини і ще 13 отримали поранення різного ступеня тяжкості. Поліція встановила особу стрілка, яким виявився 29-річний чоловік, уродженець Страсбурга. Раніше він 27 разів притягувався до відповідальності не тільки у Франції, але також у Німеччині та Швейцарії.

Через стрілянину у Страсбурзі уряд Франції ввів посилені заходи безпеки, які передбачають посилення контролю на кордонах, посилення заходів безпеки на всіх різдвяних ярмарках країни.