UA / RU
Підтримати ZN.ua

Життю Фіцо нічого не загрожує — віцепремʼєр-міністр Словаччини

Він вірить, що словацький премʼєр виживе.

Місце замаху на Фіцо

Місце замаху на Фіцо

Віцепрем'єр-міністр Словаччини Томаш Тараба заявив, що прем'єр-міністр Роберт Фіцо, на якого скоїли замах, виживе. У коментарі BBC він повідомив, що його життю більше нічого не загрожує.

Тараба також розкритикував опозиційні словацькі партії, звинувативши їх у використанні «неправдивих наративів» і зображенні Фіцо як «майже монстра». За його словами, подібні коментарі не відповідають принципам демократії.

Читайте також: Прем'єр Словаччини Фіцо перебуває у операційній: медики не можуть зупинити кровотечу — ЗМІ

«Я був дуже шокований... на щастя, наскільки я знаю, операція пройшла добре і я думаю, що врешті-решт він виживе... на даний момент йому нічого не загрожує», - сказав словацький віцепремʼєр.

Тараба додав, що літній чоловік стріляв «з дуже близької відстані». За його словами, Фіцо отримав важке поранення — одна куля пройшла в живіт, а друга в суглоб.

Напередодні повідомлялося про напад на Фіцо під час виїзного засідання уряду. Словацький премʼєр підійшов до людей, аби привітатись із ними, і саме тоді пролунали кілька пострілів, після чого він впав на землю.

Нападник на прем'єра Юрай Чинтула заявив, що стріляв у Фіцо, бо «не згоден з політикою уряду». Затриманий сказав правоохоронцям, що вирішив здійснити замах ще місяць тому.