UA / RU
Підтримати ZN.ua

Жителям Північної Кореї заборонили іронічно висловлюватися про владу

Сатира або сарказм по відношенню до керівництва КНДР будуть розцінюватися як антидержавна діяльність.

Влада КНДР офіційно заборонили громадянам зневажливо відгукуватися про дії уряду.

Як повідомило Radio Free Asia з посиланням на власні джерела, тепер сатира або сарказм щодо керівництва країни і чиновників розцінюватимуться як антидержавна діяльність.

Зокрема, під заборону потрапив вираз "У всьому винні США", що використовується для іронічної характеристики звички офіційного Пхеньяну звинувачувати у всіх проблемах західний світ.

Про нові правила громадянам повідомили під час серії мітингів по всій країні.

Тим часом, з КНДР біжать як пересічні громадяни, так і високопоставлені чиновники і дипломати. Нещодавно розпорядник партійної каси КНДР зник в Європі з великою сумою грошей. Фінансист разом з синами перебував в одній з європейських країн, в якій він пропрацював понад 20 років. Про яку саме державу йдеться, не уточнюється. Раніше північнокорейський дипломат Тхе Ен Хо, який працював у Лондоні, втік до Південної Кореї. А у квітні з КНДР втік полковник розвідки.

Нещодавно керуючий партійною касою КНДР зник в Європі з великою сумою грошей. Фінансист разом з синами перебував в одній з європейських країн, в якій він пропрацював понад 20 років. Про яку саме державу йдеться, не уточнюється. Раніше північнокорейський дипломат Тхе Ен Хо, який працював у Лондоні, втік до Південної Кореї. А в квітні з КНДР втік полковник розвідки.