UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зернова ініціатива має бути відокремлена від бойових дій — Міноборони Туреччини

Чорноморський коридор є набагато швидшим та зручнішим, ніж сухопутний маршрут для транспортування зерна.

Міністр національної оборони Туреччини Хулусі Акар провів розмову з главою Міноборони України Олексієм Резніковим та українським міністром інфраструктури Олександром Кубраковим. Про це Міністерство національної оборони Туреччини повідомило у твіттер.

Міністри обговорили ситуацію з відвантаженням зернових. Міноборони Туреччини наголосило, що зернова ініціатива, як гуманітарна діяльність, має бути відокремлена від війни.

«Під час переговорів міністр Хулусі Акар заявив, що Чорноморський коридор є набагато швидшим та зручнішим, ніж сухопутний маршрут для транспортування зерна, і що ініціатива з відвантаження зерна, яка є суто гуманітарною діяльністю, має бути відокремлена від умов конфлікту», - зазначається в публікації Міноборони Туреччини.

Читайте також: "Зернова угода" продовжить діяти, попри вихід РФ із неї – посол у Туреччині

Нагадаємо, 29 жовтня Росія заявила, що призупиняє свою участь у реалізації "зернової угоди". Після цього тамтешній лідер Владімір Путін сказав, що таке рішення є відповіддю на атаку БПЛА проти Севастопольської бухти, внаслідок якої значних пошкоджень зазнали залишки Чорноморського флоту. У Москві заявили, нібито під час так званого теракту, в якому звинувачують Україну та Британію, безпілотники були запущені саме зі судна-зерновоза

Проте все це чергова брехня Кремля. Президент України Володимир Зеленський ще раніше попереджав, що РФ хоче заблокувати реалізацію цієї угоди. 

Наразі Захід закликає Росію повернутися до виконання обов’язків і не провокувати нову продовольчу кризу. Та РФ у відповідь пропонує "повністю замістити" українське зерно.