UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський зірвав овації у Американському Конгресі

Оплески лунали понад 20 разів за 20 хв виступу.

Президент України Володимир Зеленський виступив перед Конгресом США. У своїй промові він розповів про те, як Україна бореться з російською агресією: за власну свободу та демократію в усьому світі.

Появу президент американські законодавці зустріли кількахвилинним шквалом оплесків.

«Забагато для мене! Це все для нашого великого народу Це оплески всьому незламному, непереможному та сміливому народу України!», — прокоментував Зеленський, подякувавши Конгресу за послідовну та непохитну підтримку українського народу та Сил захисту України.

Головні тези виступу Зеленського

На знак поваги він подарував Конгресу український прапор який йому під час візиту до Бахмуту подарували українські захисники. Президент додав, що перед тим, як приїхати до США, він був на фронті, на Сході України. Російські війська наразі буквально стирають з лиця землі прифронтові міста і містечки.

«Якщо ваші системи Patriot припинять терор Росії проти наших міст, це захистить нашу свободу. Коли росія не зможе захопити наші міста, вони намагаються зруйнувати їх іншими нападами. І у цій геноцидній війні росія знайшла союзника — Іран, який надсилає сотні смертоносних дронів росії. Це загроза для нашої критичної інфраструктури, таким чином один терорист знайшов іншого», — наголосив він.

У відповідь він отримав із рук спікерки Ненсі Пелоси, з якою провів зустріч перед виступом у Конгресі, американський прапор.

Зазначимо, що під час його промови слухачі понад 20 разів переривали українського президента. А після її завершення Ненсі Пелосі тричі намагалась закрити засідання, в той час, як  в залі лунали вигуки «Слава Україні!», «Нехай Бог береже Америку» та аплодисменти.