UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський: «Здається, Шольц зрозумів, що у разі програшу України почнеться третя світова війна»

Володимир Зеленський зазначив, що у разі програшу України РФ буде в Європі.

На думку президента України Володимира Зеленського, канцлер Німеччини Олаф Шольц зрозумів, що у разі програшу України у війні проти РФ, країна-агресорка не зупиниться і почнеться третя світова. Про це Зеленський заявив в інтерв’ю німецькому телеканалу ARD.

«Напевно, деякі речі, мені здається, канцлер зрозумів більше. Мені здається, він зрозумів, що Путін – це не прізвище, а загроза, і не тільки для України… Я думаю, він відчуває, що якщо ми не витримаємо, то Росія буде ближче до Німеччини. Де вона буде – в Німеччині, на кордонах, в Польщі, в Балтиці – я не можу сказати. І не дай боже, хто перший буде на цьому шляху, я також не можу сказати. Але мені здається, канцлер розуміє, що є такий ризик. А це точно третя світова війна. Знов таки, де б Росія не зустріла ту чи іншу країну НАТО, в будь-якому випадку – це буде початок третьої світової війни», – заявив Зеленський.

Читайте також: Україна перебуває в центрі глобальних ризиків початку третьої світової війни – Зеленський

Раніше The Times писало про те, що країни Заходу вже зараз стурбовані тим, що Росія може зазіхнути на безпеку держав Європи. Як наслідок, НАТО доведеться підготуватися до можливих ударів агресора по об'єктах, наприклад, у Німеччині, коли війна Москви проти Альянсу вже розпочнеться.

Путін поставив собі за мету відновити російську імперію та перекроїти міжнародний порядок. І наразі ніщо не вказує на те, що він відмовився від цих планів. Подробиці  — у статті Володимира Кравченка для ZN.UA «Путін накинув оком на Європу. Які країни НАТО він атакує після України?».