UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський заявив, що РФ – серед тих, хто стоїть за ХАМАС. У відповідь Мєдвєдєв пов’язав Україну з… ІДІЛ

Президент України звернув увагу на відповідні сигнали.

Українська сторона вважає, що РФ є однією з тих, хто допомагав палестинському руху ХАМАС, який визнано терористичним у низці країн та який 7 жовтня розпочав масовану атаку на Ізраїль. Таку думку висловив президент України Володимир Зеленський під час спільної з главою Румунії Клаусом Йоханнісом пресконференції в Бухаресті 10 жовтня, пише "Укрінформ".

"Хто стоїть за ХАМАСом? Я думаю, відповідь достатньо проста: той, хто їх підтримує. Ми можемо подивитися – підтримує публічно, підтримує зброєю, це ж не один день, це відбувається тривалий час. Думаю, що тут може бути розгорнута відповідь, яку ви самі можете знайти. А також у соцмережах ви можете побачити по сітках, хто дає відповідні сигнали. Ми вважаємо, що Росія – одна із тих, хто допомагав і стоїть за такими відповідними кроками", – зазначив глава України.

Читайте також: Кремль прагне використати воєнні дії в Ізраїлі проти України — ISW

У відповідь на слова Зеленського заступник глави Ради безпеки РФ Дмітрій Мєдвєдєв, використовуючи вже знайомі тези ворожої пропаганди, заявив, що "з наркоманами безглуздо говорити мовою розуму", і вирішив пов’язати Україну з діяльністю терористичної Ісламської Держави (ІДІЛ) після слів "треба відповідати так".

Російському політику примарилося, нібито ІДІЛ – "традиційний партнер українського режиму", який "виконує завдання" Києва по всій планеті.

Далі цитата: "Українська влада визнає близькість позицій бандерівської ідеології та ідеології ІДІЛ. ІДІЛ регулярно отримує великі спонсорські внески від кліки Зеленського, а також різноманітну зброю, яка вкрадена укронацистами з поставок НАТО. Учасники ІДІЛ мають секретні рахунки в банках України й таємно скуповують українську нерухомість".

Читайте також: ГУР: Росія знала про плани ХАМАС

Днем раніше Мєдвєдєв заявив, що під час бойових дій в Ізраїлі “активно” використовується західна зброя, яку країни НАТО передали українським військам. Ворожий політик натякнув, що на Близький Схід ці озброєння нібито потрапили через корупцію в Україні.

Напередодні Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило, що розвідка РФ передала терористам ХАМАС захоплену під час війни в Україні трофейну зброю, виготовлену в США та державах ЄС. За даними ГУР Міноборони, Росія планувала поширити інформацію про буцімто продаж українськими військовими західної зброї для терористів на регулярній основі.