UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський сьогодні прилетить до Ірландії, де обговорить війну з прем'єром Гаррісом – BBC

ЗМІ повідомили, про що має заявити ірландський прем'єр.

Президент України Володимир Зеленський, 13 липня, відвідає Ірландію, де зустрінеться з прем’єр-міністром Саймоном Гаррісом, пише BBC. Вказано, що це буде перша двостороння зустріч українського президента та ірландського прем’єра, і її присвятять темі війни, розпочатої РФ проти України.

Літак Зеленського має приземлитися в аеропорту Шеннон у графстві Клер. Востаннє лідери двох країн зустрічалися на полях Саміту миру у Швейцарії в червні.

Очікується, що Гарріс висловить співчуття у зв’язку із загибеллю українців на війні. Зокрема, це прозвучить після ракетної атаки 8 липня, якої росіяни завдали по кількох містах України, та зокрема вдарили по дитячій лікарні «Охматдит».

Читайте також: Зеленський сьогодні відвідає Польщу та підпише договір про гарантії безпеки — ЗМІ

Також повідомляється, що Гарріс заявить про повну підтримку Ірландією прагнення України стати членом ЄС. Крім того, ірландський прем’єр має запропонувати допомогу українським дітям, яких росіяни примусово вивезли в РФ та Білорусь і відправили на перевиховання. Гарріс планує підтвердити членство Ірландії в міжнародній коаліції з повернення близько 20 тисяч дітей.

Повідомлялося, що наступного тижня Володимир Зеленський відвідає також Велику Британію. Там він виступить перед європейськими лідерами в Бленхеймському палаці на заході, де  буде обговорюватись Україна, європейська безпека та демократія.