UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський провів телефонні розмови з представниками Туреччини та ОАЕ

Він закликав країни домогтися припинення бойових дій в Україні

Президент України Володимир Зеленський поінформував президента Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана про агресію та ядерний тероризм з боку РФ. Також український глава держави провів розмову зі спадкоємцем принцом Абу-Дабі Мохаммедом бін Зайд аль-Нахайяном. Вони обговорили окремі питання співпраці. Про це Зеленський написав у себе у Twitter.

"Провів чергові переговори з президентом Туреччини Реджепом Тайіпом Ердоганом. Подякував за послідовну підтримку. Поінформував про продовжену агресію ядерний тероризм з боку РФ. Повинні домогтися припинення бойових дій", - написав Зеленський.

Також він уточнив, що провів розмову Мохаммедом бін Зайд аль-Нахаяном.

"Поінформував про протидію російської агресії, що продовжується. Обговорили окремі актуальні питання співпраці. Підтримка партнерів важлива", - написав президент.

Читайте також: Зеленський поінформував Єврокомісію про ядерний тероризм РФ

Нагадаємо, російські окупанти обстріляли Запорізьку атомну електростанцію, через що там спалахнула пожежа і було пошкоджено перший енергоблок. Окупанти довгий час не допускали службу ДСНС, незабаром пожежникам вдалося ліквідувати спалах.

Великобританія наполягає на екстреному засіданні Радбезу ООН найближчим часом у зв'язку із ситуацією навколо Запорізької атомної електростанції.