UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський привітав президента Дуду та народ Польщі з Днем незалежності: разом ми вдвічі сильніші

Українці завжди будуть вдячні польському народові за допомогу у важкі часи.

У День незалежності Польщі президент України Володимир Зеленський у режимі відеоконференції провів розмову з президентом Республіки Польща Анджеєм Дудою, повідомляє офіційний канал президента у Telegram. 

«Єдність Європи – наш спільний інтерес – може бути потужною лише тоді, коли одна з її основ – це союзництво між українською та польською волею, коли ми разом, коли ми разом і у Євросоюзі, і в НАТО, і в усі визначальні моменти нашої спільної історії. Разом ми щонайменше вдвічі сильніші», – зазначив президент України.

Зеленський поздоровив Дуду і весь польський народ з національним святом і запевнив, що українці завжди будуть вдячні польському народові за допомогу у важкі для нашої держави часи.

«Я вдячний, що польські серця відчули ритм українських сердець саме тоді й так, як це було потрібно. Я вдячний, що для польського народу такі цінності, як честь, свобода й солідарність, є справді фундаментальними. І вдячний за спокій та повагу до всіх наших людей, яких ви прихистили, поділившись теплом польського дому», – сказав глава держави.

У відповідь президент Польщі привітав Зеленського з рішенням Європейської комісії щодо початку переговорів про вступ України до ЄС.

«Вітаю вас із цим поступом і з тим, що попри складну військову ситуацію ви реалізуєте чергові вимоги на шляху до Європейського Союзу. Ми не лише вболіваємо за вас, а й будемо вас підтримувати, підтримуватимемо ваші прагнення», – сказав Дуда.

Читайте також: Польща анонсувала військові навчання біля кордону з Росією та Білоруссю

11 листопада Польща відзначає День незалежності своєї держави від Російської, Німецької та Австро-Угорської імперій. З 2008 року, 11 листопада у Варшаві щороку відбувається «Марш незалежності».