UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський: «Ми отримуємо інформацію. РФ може спровокувати війну на Балканах»

Президент України пояснив, навіщо РФ потрібна війна на Балканському півострові.

Росія може спровокувати нову війну на Балканах. Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час розмови з представниками африканських медіа.

«Ми отримуємо інформацію. У Росії довгий план. Близький Схід, другим відволіканням уваги будуть Балкани, принаймні якщо країни світу, партнери, зараз нічого не зроблять, там буде новий вибух. І знову, це не нова історія. У їхніх стосунках криза і вона є давно», – зазначив Зеленський.

За його словами, РФ вкладатиметься в те, аби країни Балканського півострова знову воювали одна з одною. Зеленський зауважив, що Росії потрібно це, аби розпорошити увагу Заходу різними викликами.

До країн Балканського півострова входять:

Читайте також: На саміті в Афінах лідери балканських країн прийняли декларацію про підтримку України

Нагадаємо, раніше Болгарія відмовилася від постачання російської нафти, а також заборонила в’їзд до країни автівок на російських номерах. Нещодавно правоохоронні органи Болгарії провели операцію з викриття злочинного угруповання, яке займалося експортом до Росії товарів подвійного призначення для Росгвардії, «Ахмату» та «Вагнеру» та ГРУ. 

Своєю чергою Угорщина пообіцяла відповісти Болгарії після того, як балканська країна зненацька ввела податок на транзит російського газу, що потенційно загрожує життєздатності імпорту енергоносіїв критично важливим маршрутом. При цьому прем’єр-міністр Болгарії Ніколай Денков заявив, що Угорщина та Сербія своїм небажанням шукати альтернативні джерела постачання енергоносіїв підтримують «воєнну машину» РФ