UA / RU
Підтримати ZN.ua

Завісу секретності з таємниці вбивства Кеннеді нарешті знято — опубліковано документи секретних служб

Спецслужби США розсекретили та виставили у загальний доступ понад півтори тисячі документів.

У США зняли гриф секретності та виклали у загальний доступ понад 1500 секретних документів, які нарешті мають явити світові всю необхідну інформацію про вбивство у 1963 році президента США Джона Кеннеді. Про це повідомляє CNN.

Щоправда, прихильникам теорій змов лише підлили олії у вогонь. Річ у тім, що ще близько 10 тисяч документів так і залишилися засекреченими.

Перша частина документів мала бути опублікована ще 2017 року, оскільки 1992-го було підписано відповідний закон. Проте п'ять років президент Дональд Трамп та нинішній глава Білого дому Джо Байден переносили терміни публікації. На цьому наполягали спецслужби США.

CNN наголошує, що згідно з соціологічними опитуваннями, більшість американців не вірять офіційній версії, що Кеннеді був убитий Лі Харві Освальдом, що діяв наодинці.

Читайте також: "Прибери ракети, пліз": Клінтон показала як міг би виглядати лист Кеннеді до Хрущова

Нагадаємо, що президент Сполучених Штатів Джо Байден розглядав можливість призначення двох Кеннеді, які мали представляти країну за кордоном: Керолайн Кеннеді збиралася стати послом США в Австралії, а вдова молодшого брата 35-го президента США та сенатора Теда Кеннеді, Віккі, мала зайняти посаду керівника американського диппредставництва в одній із країн Західної Європи.