UA / RU
Підтримати ZN.ua

Затримані в Білорусі бойовики «Вагнера» воювали в Донбасі і могли туди повертатися

За даними інших ЗМІ, вони могли прямувати до Судану.

Серед затриманих під Мінськом росіян з ПВК «Вагнер» є ті, хто воював в Донбасі на стороні терористів так званих «ЛНР» і «ДНР».

Зокрема, цю інформацію підтвердив російський письменник і прихильник бойовиків Захар Прилепін, який впізнав серед затриманих людей тих, то був у складі його батальйону.

До того ж Прилепін каже, що до подій у Білорусі ці люди не мають відношення, а прямували вони зовсім в іншу країну і білоруським спецслужбам про це відомо.

«Те, що люди, які воювали і воюють в армії "ДНР" і "ЛНР", воюють не тільки там, давно відомо. Виїжджають вони і в Сирію, і в інші теплі воюючі країни. Але якщо білоруське керівництво почне цю історію використовувати в своїх цілях - це, звичайно, безглуздо буде виглядати», - написав Прилєпін.

Водночас російська служба "Радіо Свобода" вважає, що затримані найманці ПВК "Вагнер" слідували в Судан, оскільки на фотографіях із затримання у бойовиків видно суданські гроші.

Радіо Свобода вважає, що затримані в Мінську люди, яких влада Білорусі називають "найманцями ПВК Вагнера", прямували в Судан. На кадрах із затримання видно банкнота в 20 суданських фунтів і телефонна картка з зображенням мечеті Хатмія в місті Кассала pic.twitter.com/Mcf8gu7PXt

— Радіо Свобода (@SvobodaRadio) July 29, 2020

А «Українська правда» пише, що затримані могли направлятися як раз в окупований Донбас.

Нагадаємо, як повідомлялося, за даними білоруських правоохоронців, затримані входили в групу з 200 осіб, які прибули в Білорусь для «дестабілізації обстановки в країні в період виборчої кампанії».

В Білорусь «вагнерівці» прибули в ніч з 24 на 25 липня, заселилися в один з готелів Мінська. Вони повинні були виїхати 25 липня, але замість цього виїхали 27-го числа, перебравшись в один із санаторіїв Мінського району.

Детальніше про те, з чим Білорусь входить в президентську кампанію, читайте в матеріалі Андрія Паливоди «Хитаючийся трон «бацьки»» у ZN.UA.