UA / RU
Підтримати ZN.ua

Засуджений Джуліан Ассанж отримав дозвіл одружитися зі своєю нареченою Стеллою Моріс у в'язниці

Джуліану Ассанжу дозволили одружитися у в'язниці.

Ув'язненому засновнику ресурсу WikiLeaks Джуліану Ассанжу дозволили одружитися зі своєю нареченою Стеллою Моріс у в'язниці Белмарш, повідомляє " Бі-бі-сі ".

У засновника Wikileaks та Стелли Моріс вже є двоє спільних синів. За словами жінки, її відносини з Ассанжем розвивалися під час перебування в лондонському посольстві Еквадору.

"Я сподіваюся, що більше не буде перешкод нашому шлюбу", - додала Моріс.

У тюремній службі заявили, що заяву Ассанжа "начальник в'язниці розглянув у звичайному порядку".

Ув'язнені мають право подати заяву про одруження у в'язниці відповідно до закону про шлюб 1983 року. У тих випадках, коли заяви задовольняються, вони повинні покрити всі витрати на одруження без допомоги платників податків.

Стелла Моріс розповіла, що із 2015 року самостійно виховує синів.

Читайте також: Адміністрація Джо Байдена буде домагатися від Великобританії екстрадиції Джуліана Ассанжа

49-річний Ассанж зараз утримується у в'язниці Белмарш суворого режиму в Лондоні в очікуванні рішення британського судді від 4 січня на запит США про екстрадицію у справі, яку його прихильники розглядають як привід для захисту свободи ЗМІ.

Австралійському видавцеві висунуто звинувачення у 18 звинуваченнях у США у зв'язку з публікацією WikiLeaks у 2010 році 500 000 секретних файлів, в яких детально описуються аспекти військових кампаній в Афганістані та Іраку.