UA / RU
Підтримати ZN.ua

Заступник голови Єврокомісії полетить до Лондона для екстрених переговорів по Brexit

Віце-президент Єврокомісії відправиться в Лондон на на екстрене засідання Спільного комітету з Brexit спільно з міністром з особливих доручень, канцлером герцогства Ланкастерського.

Заступник голови Єврокомісії Марош Шефчович полетить 10 вересня в столицю Великобританії для екстрених переговорів по ситуації виходу країни з Євросоюзу - Brexit, передав глава прес-служби Єврокомісії Ерік Мамер.

«Віце-президент Єврокомісії Марош Шефчович відправиться в Лондон на на екстрене засідання Спільного комітету з Brexit спільно з Майкл Гоув, міністром з особливих доручень, канцлером герцогства Ланкастерського. Євросоюз домагається від Великобританії роз'яснень щодо повного і своєчасного виконання Угоди про вихід Великобританії зі складу співтовариства », - сказано в повідомленні.

Йдеться про зміни в угоді по Brexit. Вже повідомлялося, що вони можуть погіршити відносини між Британією і США.

Представники Демократичної партії США попередили, що спроби Великобританії змінити умови договору про Brexit щодо Північної Ірландії можуть поставити під загрозу майбутнє угоду про вільну торгівлю між США і Сполученим Королівством, а також негативно вплинути на англо-американські відносини, якщо кандидат в президенти Сполучених Штатів від демократів Джо Байден здобуде перемогу на виборах.

Читайте також: ЄС може «покарати» Британію в разі порушення умов угоди про Brexit — The Guardian

Як уже повідомлялося, Великобританія намагається зупинити потік нелегальних мігрантів, що прямують в країну з Франції на човнах через протоку Ла-Манш в пошуках кращого життя. Сотні людей, в тому числі діти, були спіймані під час нелегального перетину британської кордону. Всі вони покинули імпровізовані табори на півночі Франції