UA / RU
Підтримати ZN.ua

Засновників скандальної офшорної компанії Mossack Fonseca відпустили під заставу

Суд вважає, що підслідні не схильні до втечі.

Суд у Панамі погодився випустити під заставу двох засновників скандально відомої офшорної компанії Mossack Fonseca, яких заарештували в лютому.

Юрген Моссак і Рамон Фонсека вже внесли заставу в розмірі 500 тисяч доларів кожен і вийдуть з в'язниці найближчим часом, пише Reuters. Заарештованих вирішили випустити, оскільки вони співпрацюють зі слідством і ризик їх втечі з Панами мінімальний.

Моссак і Фонсека були заарештовані в лютому за підозрою у зв'язках з корупційною аферою бразильської нафтової компанії Petrobras. Слідчі органи Панами звинувачують керівників компанії приховування незаконного походження грошей.

Mossack Fonseca раніше фігурувала в масивному витоку інформації, фігурантами якого були політики різних країн, включно з Петром Порошенком і Девідом Кемероном.

На початку квітня Центр по дослідженню корупції та організованої злочинності (OCCRP), Міжнародний консорціум журналістських розслідувань (ICIJ), а також сайти світових ЗМІ опублікували великий матеріал, в якому йдеться про численні офшорні компанії, що використовуються лідерами держав, політиками, знаменитостями і відомими спортсменами.