UA / RU
Підтримати ZN.ua

Засновник Amazon Джефф Безос пожертвував $791 млн на майбутнє Землі

Серед тих, хто отримав кошти, від Amazon присутні Інститут світових ресурсів і Всесвітній фонд дикої природи (WWF).

Засновник Amazon Джефф Безос виділив перші гранти зі свого «Фонду Землі Безоса» 16 організаціям, що виступають за зміни клімату на Землі. Безос направив до фондів $10 млрд, про що написав у Instagram.

Як сказав Безос, перші 16 організацій отримали гранти з «Фонду Землі Безоса», котрий був заснований в лютому 2020 го. «Сьогодні я радий оголосити про перші одержувачів« Фонду Землі Безоса» - 16 організаціях, що працюють над інноваційними, амбітними та динамічними рішеннями», - написав підприємець.

За словами мільярдера, перерахування $10 млрд, - це лише початок фінансування вчених, активістів, неурядових організацій, які захищають майбутнє планети.

Від засновника Amazon кошти отримали:

У лютому 2020-го, заявляючи про створення фонду, Безос повідомив, що виділить йому $10 млрд з власних коштів. Зміна клімату, за словами засновника Amazon, є найбільшою загрозою для планети. Спочатку видавати гранти мільярдер планував почати влітку.

У липні колишня дружина Безоса Маккензі Скотт, після розлучення в новому статусі найбагатшої жінки світу, внесла пожертвування до фонду організацій на $1,7 млрд. Кошти розподілили між 116 організаціями. $586 млн направили на допомогу в боротьбі з расовим нерівністю, майже $400 млн - організаціям, що просуває економічну мобільність, $133 млн - НКО, які підтримують гендерну рівність.

Читайте також: Засновник Amazon став першою в історії людиною зі статком у 200 мільярдів доларів – Forbes

Раніше писали, що засновник компанії Amazon Джефф Безос втратив статус найбагатшої людини світу після того, як компанія в звіті за третій квартал 2019 року вказала про зниження операційного доходу.