UA / RU
Підтримати ZN.ua

Запеклі бої у Секторі Гази: ЦАХАЛ завдав авіаударів, палестинців закликають евакуюватися з південної частини

Угода про перемир'я наразі не діє.

Сили оборони Ізраїлю у ніч на суботу 2 грудня завдали масштабних ударів по терористичній групі ХАМАС на півдні Сектору Гази, палестинців у суботу вранці закликали евакуюватися із зон поблизу ізраїльського кордону через початок наземних операцій у південній частині Сектору, повідомляє The times of Israel.

"Ізраїльські військові кажуть, що за минулу добу вони вразили понад 400 об’єктів, зокрема і мечеть, яку використовували як командний центр "Ісламського джихаду", ЦАХАЛ просить мирних жителів Гази переїхати в безпечні зони. Військово-морські сили також завдали ударів по інфраструктурі ХАМАС на півдні, в тому числі по техніці, яка використовується військово-морськими силами терористичної групи. Військові заявили, що винищувачі атакували понад 50 цілей у районі Хан-Юніс під час ударів у південній частині анклаву", - сказано в інформації.

Військові також повідомили, що було ліквідовано декілька терористичних осередків, а серед цілей уражено склад боєприпасів. Сухопутні війська на півночі Гази здебільшого діяли в місті Газа та Бейт-Лахія.

Ізраїль заявляє, що завдав авіаударів після того, як ХАМАС порушив перемир'я і ​​бої відновилися. В операції брали участь наземні, повітряні та військово-морські сили. Уряд ХАМАС у Секторі Газа заявив, що 240 людей були вбиті в анклаві після відновлення боїв.

Читайте також: Четверо ізраїльтян померли у полоні бойовиків ХАМАС

Нагадаємо, бої відновилися після того, як ХАМАС порушив тимчасове перемир'я з Ізраїлем у п'ятницю, не надавши списку заручників, яких він мав намір звільнити до ранку, як це передбачено угодою, що діяла з минулого тижня, а також запустив ракети в бік ізраїльських громад.

Раніше повідомлялося, що Катар разом із США та Єгиптом виступили посередниками у досягненні початкової угоди про тимчасову паузу у бойових діях між Ізраїлем та ХАМАС, яка розпочалася 24 листопада о 7:00 за місцевим. Спочатку перемир'я узгодили на чотири дні, а згодом продовжили ще на два. Катар заявив, що його зусилля з досягнення остаточного припинення бойових дій продовжуються.