UA / RU
Підтримати ZN.ua

Замість авіаударів ЛАД пообіцяла Лівії стратегію військової допомоги проти ІДІЛ

Арабські країни так і не висловилися щодо нанесення авіаударів по позиціях угрупування "Ісламська держава", про яких просила Лівія.

Ліга арабських держав пообіцяла Лівії розробити стратегію забезпечення військової допомоги у боротьбі з тероризмом, йдеться в підсумковому документі позачергового засідання організації в Каїрі.

"Ситуація вимагає негайного вироблення арабської стратегії забезпечення військової допомоги Лівії в її протистоянні тероризму", - йдеться в документі.

Проте арабські країни так і не висловилися щодо нанесення авіаударів по позиціях угрупування "Ісламська держава", про які просила на засіданні Лівія.

Приводом до екстреного засідання в Каїрі стали події в контрольованому ІГ лівійському місті Сирт, де від рук терористів за кілька днів в результаті масових страт загинули, за різними даними, до 200 чоловік.

16 серпня Лівія закликала арабську коаліцію нанести авіаудари по ІДІЛ в Сирті і ряді інших районів.

Терористичне угрупування "Ісламська держава" вважається на сьогоднішній день однією з серйозних загроз світової безпеки. За три роки бойовики захопили значні території Іраку і Сирії. Угруповання активно діє в Ємені, країнах Північної Африки (особливо в Лівії), Єгипті.