UA / RU
Підтримати ZN.ua

Закриття пунктів пропуску між Литвою та Білорусією повʼязано з боротьбою з контрабандою 

Про це заявив радник президента Литви з питань нацбезпеки.

Після заяви заступника міністра внутрішніх справ Литви Арнольдаса Абрамавічюса стосовно закриття найближчим часом двох пунктів пропуску на кордоні з Білорусією у Шумську та Тверячюсі, радник президента Литви з питань національної безпеки Дарюс Урбонас зазначив, що рішення про закриття направлене на підвищення ефективності боротьби з контрабандою. Скоро таке рішення має ухвалити уряд. Про це повідомляє "Інтерфакс".

Читайте також: Мінфін Грузії заборонив експорт та реекспорт американських авто до РФ та Білорусі

"У тих пунктах нам не вистачає певного обладнання, щоб мати можливість максимально ефективно контролювати рух контрабанди, і у разі закриття цих пунктів ми могли б направити наявні сьогодні можливості до інших місць, посиливши охорону нашого зовнішнього кордону", - уточнив радник президента.

Раніше президент Литви Гітанас Науседа заявляв про посилення охорони кордону з Білорусією,готовність її закрити та підкріплення з боку армії.

Нагадуємо, під час навчань у Білорусі, “вагнерівці” шукають новобранців. Про це українському Центру національного спротиву стало відомо  від підпілля серед військовослужбовців ЗС РБ, які проходять вишкіл під керівництвом інструкторів цієї ПВК.