UA / RU
Підтримати ZN.ua

Захід переходить до постачання в Україну стандартної зброї NATO - The Guardian

Проте Захід відкидає звинувачення в ескалації, звинувачуючи у ескалації воєнних дій в Україні Путіна.

У міру того, як російське вторгнення підходить до третього місяця, Великобританія та інші західні країни почали постачати Києву стандартну зброю НАТО, повідомляє The Guardian.

Десятки українських солдатів у Великій Британії вчаться керувати 120 британськими броньованими машинами, щоб потім застосовувати їх у війні проти Росії.

Про це розповів прем'єр-міністр Британії Борис Джонсон під час своєї подорожі до Індії. За його словами, британські військові також навчають українських колег, як користуватись зенітними ракетами.

"Можу сказати, що зараз ми навчаємо українців у Польщі використанню засобів протиповітряної оборони, а у Великій Британії використанню бронетехніки", - уточнив він.

Цього тижня Пентагон також заявив, що навчить деяких українців використанню першої партії з 18 американських гаубиць "за межами країни", перш ніж цю зброю можна використовувати на полі бою.

Обидві заяви сигналізують про крок до більш активної участі Заходу у війні, який був зосереджений на постачанні зброї українським силам та застосуванні широких економічних санкцій проти Росії.

Читайте також: Українські військові проходять навчання у Британії

Прес-секретар Джонсона наголошує, що навчання українців у Великій Британії не є ескалацією. "Що викликає ескалацію, так це дії Путіна та його режиму в Україні. Ми просто працюємо разом із нашими союзниками, щоб дати Україні найкращі інструменти для самозахисту", - наголосив він.