UA / RU
Підтримати ZN.ua

Західну Європу засипало снігом

Знеструмлено тисячі будинків, не працюють школи, діють обмеження в роботі аеропортів.

© twitter.com
© twitter.com
Сніговий покрив збільшиться до 20-30 см
© twitter.com
Майже три сотні населених пунктів країни залишаються без світла через негоду
© twitter.com
© twitter.com
© twitter.com
© twitter.com
© twitter.com
У Києві негода "змінила" рух громадського транспорту
© twitter.com
© twitter.com
© Sikh Channel
© www.bbc.com
© countryliving.co.uk
© kuuk.club

У Франції, яку в понеділок засипав снігом шторм "Ана", в департаментах Па-де-Кале і Нор 22 тисячі будинків залишаються без електрики. Метеорологи попереджають про ризик сходження лавин в Альпах.

У Великобританії минула ніч стала найхолоднішою з минулого лютого. Обмерзання доріг викликало чимало аварій. Другий день закрито школи в Уельсі, Південно-західній Англії та графстві Уест-Мідлендс. Тривають перебої в роботі лондонського аеропорту "Хітроу", також затримано або скасовано рейси в аеропортах Манчестера, Бірмінгема та Единбурга.

В Нідерландах повертається до норми робота амстердамського аеропорту "Схіпхол", де в понеділок були скасовані близько 600 рейсів. У вівторок злітні смуги в аеропорту розчистили від снігу, проте пасажири ще можуть зіткнутися з затримкою або скасуванням рейсів.

У Швеції національне метеорологічне агентство попередило про насування снігопаду на півдні країни, а поліція закликає водіїв бути обережними після численних аварій, що сталися в ніч на вівторок.

Навіть в Італії, після минулих в неділю і понеділок снігопадів і крижаних дощів, у вівторок залишаються закритими школи в Пізі, Спеції і значної частини провінції Флоренція. Спостерігаються збої у роботі поромів, перервано сполучення між Сардинією і Корсикою, рух поїздів на частині території ще не увійшов у нормальний графік.

Раніше у Кличка показали, як мер вночі керував прибиранням снігу в Києві.