UA / RU
Підтримати ZN.ua

Задля економії пального в ЄС пропонують встановити швидкісні обмеження на автобанах

Пропонують встановити обмеження швидкості до 130 км/год або навіть 100 км/год, а ще розглядають масове переведення працівників на віддалену роботу.

У Європейському Союзі вивчають ідею обмеження швидкісного режиму навіть на автобанах задля економії пального в умовах енергетичного дефіциту, що насувається. Про це повідомляє словацьке видання Pravda.Sk.

Автори ідеї запровадження швидкісних обмежень для автомобілістів у містах і на трасах стверджують, що це зменшить обсяги споживання бензину і дизельного палива. Спочатку пропонують встановити тимчасові обмеження і подивитися на результат. 

Найбільш відчутними обмеження можуть стати для автовласників Австрії та Німеччини, де існують автобани без швидкісного ліміту. Тепер же пропонують встановити граничну швидкість руху на рівні 130 км/год.

Аналіз дорожнього руху в Німеччині показав, що введення таких заходів дасть дуже обмежений результат, адже майже 80% водіїв не їздять швидше 130 км/год і 2% їздять швидше 160 км/год. Об'єднання власників електромобілів в Німеччині, Франції, Люксембурзі та інших європейських країнах ратують за зниження швидкісного ліміту до 100 км/год і масового переведення співробітників на віддалену форму зайнятості.

Читайте також: Ембарго на російську нафту: Європа відновила постачання з ОАЕ

Нагадаємо, міністр економіки Німеччини Роберт Хабек заявив, що ЄС, ймовірно, погодить ембарго на імпорт російської нафти «протягом кількох днів».