UA / RU
Підтримати ZN.ua

Заарештований в РФ американський журналіст зустрівся з адвокатами

За словами захисників, Гершкович почувається добре.

До заарештованого в Росії американського журналіста The Wall Street Journal Евана Гершковіча допустили адвокатів, йдеться у повідомленні видання.

«Адвокати Евана змогли сьогодні зустрітися з ним у в'язниці. Вони сказали, що Еван почувається добре,  він вдячний за підтримку з усього світу. Ми підтримуємо Евана і продовжуємо закликати до його негайного звільнення», — написало WSJ.

У заяві головної редакторки журналу Емми Такер і Альмара Латура, генерального директора компанії Dow Jones, яка видає журнал, йдеться, що Гершкович «робив те, що роблять журналісти – ставив запитання та надавав розповіді очевидців в країні, щоб світ був поінформований».

За словами колег Евана, його ув'язнення є абсолютно невиправданим  нападом на вільну пресу. Видання підкреслило, що робить все, що можливо, аби повернути Гершковіча додому.

«Ми не заспокоїмося, поки він не возз’єднається зі своєю сім’єю», — підкреслили у WSJ.

Читайте також: Понад 30 новинних агенцій вимагають від Росії звільнити кореспондента WSJ

У Білому домі також заявили, що звільнення Евана Гершковича є пріоритетом для президента Байдена. Під час телефонної розмови Держсекретаря США Ентоні Блінкена з міністром закордонних справ країни-агресорки РФ Сергієм Лавровим Блінкен закликав до негайного звільнення американського журналіста.