UA / RU
Підтримати ZN.ua

За скандал з командиром про якість підготовки мобілізованих у РФ рядовий отримав п'ять років колонії

В Україні станом на початок січня загинуло вже понад 500 російських мобілізованих.

До п'яти з половиною років колонії суворого режиму засудив російський Одинцовський гарнізонний районний суд рядового Алєксандра Лєшкова після того, як той посперечався з командиром щодо якості підготовки мобілізованих для війни в Україні, повідомляє «Радіо Свобода».

Лєшкова засудили за «завдання побоїв» командиру, хоча він лише один раз легко штовхнув того в плече у відповідь на аналогічний жест. Покарання посилюється, оскільки «злочин» скоєно під час мобілізації. Свою провину Лєшков не визнав, його захист готує оскарження.

Відео скандалу поширилося у соцмережах у листопаді. На ньому мобілізовані у розмові з командиром, підполковником Денисом Мазановим, обурюються тим, що стрілецька підготовка піхоти проводиться на танковому полігоні без необхідних мішеней, екіпірування та достатньої кількості зброї, а замість реальних бойових навичок їх навчають ходити строєм.

Читайте також: Загарбники на окупованих територіях можуть мобілізувати випускників шкіл — ЦНС

Згідно з проєктом указу про нову мобілізацію в РФ, під час якої планують набрати ще 500 тисяч росіян для війни в Україні, набір цього разу відбуватиметься і в таких великих містах, як Москва та Санкт-Петербург. За інформацією російського ВВС та "Медіазони", в Україні станом на початок січня загинуло вже понад 500 російських мобілізованих. Загалом, за даними Генштабу ЗСУ, втрати ворога становлять близько 113 тисяч військових.