UA / RU
Підтримати ZN.ua

За останній тиждень в США зафіксовано зростання числа заражень коронавірусом

У США з початку пандемії коронавірусу станом на понеділок виявлено понад 35 млн випадків COVID-19 і понад 613 смертей.

За останній тиждень в США зафіксовано зростання числа заражень коронавірусом і пов'язаних з ним смертей, що турбує уряд країни, повідомив координатор Білого дому з реагування на COVID-19 Джефф Зіентс журналістам в ході телефонного брифінгу.

"Ми як і раніше стурбовані зростанням числа випадків, викликаних штамом" Дельта ", - сказав він.

В кінці липня за добу в Сполучених Штатах зареєструвалося понад 72 тис нових випадків захворювання COVID-19, що на 44% більше, ніж на попередньому тижні, і навіть вище пікових значень літа 2020 року.

За тиждень кількість госпіталізацій збільшилася на 41%, а число смертей зросла до 300 в день - на 25%.

"Хоча ми відчайдушно хочемо покінчити з пандемією, COVID-19 явно не здається. Тому наша битва повинна триває", - повідомили в адміністрації президента.

Зіентс звернув увагу, що більшість випадків зараження зафіксовано в районах з низьким рівнем вакцинації проти коронавируса, а також на півдні країни - штатах Луїзіана і Флорида. Там влада повернулася до раніше скасованим обмеженням.

Однак вакцинуються в США все більше американців. Зіентс зазначив, що за тиждень 3 млн громадянам було зроблено перший з необхідних двох уколів вакцин. Проте, зазначив чиновник, в країні залишається близько 90 млн осіб, що мають право на щеплення, але не вакцинованих, і "потрібно, щоб вони внесли свій вклад".

За даними американських Центрів з контролю і профілактиці захворювань (CDC), в понеділок в США число дорослих, які зробили хоча б перше щеплення від коронавірусу, досягло 70%.

Читайте також: Головний інфекціоніст США заявив про погіршення ситуації з коронавірусом

У США, де повернули масковий режим, розглядають варіант того, щоб вакцинація стала обов'язковою для працівників федеральних служб. В якості альтернативи їм можуть запропонувати регулярно здавати тести на ковід, дотримуватися соціальну дистанцію, носити маски та мати обмеження на поїздки.