UA / RU
Підтримати ZN.ua

За Байдена проголосували дві третини з 90 мільйонів американців, які голосували достроково – опитування

Але більшість тих, хто буде голосувати завтра, підтримують Трампа

Дострокове голосування в США досягло нового рекорду - 90 мільйонів американців проголосували достроково на президентських виборах в США. Президент Дональд Трамп та його суперник-демократ Джо Байден проводили кампанію по всій країні, щоб спробувати вплинути на небагатьох нерішучих виборців.

Опитування CBS News та YouGov показало, що Джо Байден лідирує серед тих, хто вже проголосував. Серед них 66% підтримали колишнього віцепрезидента. 32% опитаних проголосували за президента.

Однак Трамп лідирує серед тих, хто планує голосувати в день виборів з результатом в 69% проти 27% у Байдена.

Хоча в кінцевому підсумку результат виборів буде визначено на підставі результатів в масштабі штатів, якими керується Колегія вибірників, лідерство Байдена в національному масштабі ширше, ніж у будь-якого кандидата в президенти за більш ніж два десятиліття в останні дні кампанії.

Читайте також: Вибори президента США: огляд результатів опитувань в ключових штатах за день до голосування

Перед фінальним раундом дебатів між Трампом і Байденом опитування Gallup показало, що 56% американців вважають, що Трамп не заслуговує другого терміну. Історично в США всі кандидати з рейтингом схвалення 50% і вище виграли переобрання, а президенти з рейтингом схвалення значно нижче за 50% програвали.

Варто зазначити, що Байден має кращі рейтинги перед виборами, ніж будь-який претендент на пост президента США з 1936 року.

Детальніше про те, як Трамп може оскаржити результати президентських виборів у Сполучених Штатах, читайте у статті Геннадія Друзенка "Виборчі рифи американської демократії".