UA / RU
Підтримати ZN.ua

За агресію проти Ізраїлю нападник заплатить високу ціну – Нетаньяху

Ізраїльський прем'єр звернувся до нації.

Ізраїль жорстко відповість на будь-який напад, заявив у середу, після вбивства лідера ХАМАСу Ісмаїла Ханії в Тегерані і одного з високопоставлених лідерів Хезболли в Бейруті, прем'єр-міністр Біньямін Нетаньяху. Про це повідомляє Reuters.

«Громадяни Ізраїлю, попереду нас чекають складні дні. Після удару в Бейруті з усіх боків лунають погрози. Ми готові до будь-якого розвитку подій і будемо спільно і рішуче протистояти будь-якій загрозі. Будь-яка агресія проти нас з будь-якої арени коштуватиме дорого», – сказав прем’єр-міністр у телевізійній заяві.

Нетаньяху заявив, що за останні кілька днів Ізраїль завдав нищівних ударів по маріонетках Ірану, в тому числі по ХАМАС і Хезболлі. Водночас, у зверненні він не згадав про вбивство Ханії, яке й викликало погрози відплати.

Читайте також: Цілеспрямоване вбивство Ісмаїла Ганії стане найгучнішою смертю політичного діяча ХАМАС від початку конфлікту в Газі — WSJ

У середу палестинське угруповання ХАМАС повідомило про загибель одного зі своїх лідерів - Ісмаїла Ханії.  Він перебував в іранській столиці на інавгурації нового президента країни.

Напередодні ізраїльські військові заявили, що здійснили цілеспрямований удар у Бейруті по командиру "Хезболли", який, на їх думку, є відповідальним за удар по Голанських висотах, у результаті якого загинули 12 дітей і підлітків.

В Ірані пообіцяли помститися за смерть Ханії. Там назвали це своїм обовʼязком та назвали загиблого ватажка ХАМАС «дорогим гостем».