UA / RU
Підтримати ZN.ua

З території Лівану за кілька годин випустили по Ізраїлю понад 100 ракет

Одна людина отримала поранення.

Ілюстративне фото.

Ілюстративне фото.

У середу, 2 жовтня, на Ізраїль знову була здійснена ракетна атака з території Лівану. Загалом у другій половині дня було випущено понад 100 ракет, повідомило видання The Times of Israel.

Як інформує ЦАХАЛ, по Західній Галілеї було випущено 70 ракет. Вони впали на відкритій місцевості.

Крім того, по Західній Галілеї було випущено ще 30 ракет, які влучили у відкриту місцевість.

Читайте також: Закликають до стриманості: МЗС України прокоментувало загострення у Лівані

Загалом за даними військових, протягом дня з території Лівану по північному Ізраїлю було випущено понад 240 ракет.

Зазначається, що внаслідок ракетних ударів одна людина отримала незначні поранення. Її поранило осколками під час обстрілу Західної Галілеї. 

1 жовтня Іран запустив по Ізраїлю близько 180 ракет. По всій країні лунали сирени, що попереджали про атаку. Повідомлялося про численні випадки падіння осколків або ракет в Тель-Авіві, біля Мертвого моря, на півдні і в регіоні Шарон. Окрім Ірану ракетного удару по Ізраїлю також завдало ліванське терористичне угруповання “Хезболла”. Його метою нібито стала авіабаза Сде-Дов поблизу Тель-Авіва. 

Армія оборони Ізраїля, коментуючи іранську атаку, заявила, що вважає це оголошенням війни й анонсувала "безпрецедентну відповідь". Крім того, прем'єр-міністр Ізраїля Беньямін Нетаньягу заявив, що Іран, коли завдав масованого удару балістикою, "зробив велику помилку" і буде покараний за свої дії.