UA / RU
Підтримати ZN.ua

З російського ринку іде останній великий американський банк - Citibank згортає діяльність

З 15 листопада російська "дочка" банку закриє останнє діюче відділення, що працювало з роздрібними клієнтами

Росія втрачає останній найбільший американський банк - він згортає свої дії у РФ. Про наміри банку йшлося на корпоративному сайті Citigroup.

Читайте також: Санкції проти Росії: банки Казахстану почали реагувати на нові обмеження США

Citibank – це глобальний банк. Його філії розкидані в усьому світі: Індія, Китай, Сінгапур, Малайзія, Великобританія, Німеччина, Франція (і майже всі країни Європи), Близький Схід та інші.

Citibank є одним із найбільших за розміром активів та кількості депозитів. Банк обслуговував понад 1 мільйон приватних клієнтів у більш ніж 50 відділеннях та понад 450 банкоматів в 11 містах Росії. Зараз у російському Citibank заблоковано дивіденди клієнтів на суму близько $4,7 млрд.

У зв'язку із вторгненням Росії в Україну та запровадженням санкцій банк почав згортати свій бізнес у Росії.

Ще 25 серпня 2022 року Citi порекомендував клієнтам анулювати карти, закрити рахунки та припинити дію інших банківських продуктів, якими вони користуються.

Права вимоги щодо споживчих кредитів АТ КБ «Сітібанк» було передано ПАТ «Банк Уралсиб». У жовтні 2022 р. Citi оголосив про те, що припинить надання практично всіх послуг та сервісів у Росії для корпоративних клієнтів до кінця I кварталу 2023 р.

Citibank говорив також про плани повністю згорнути мережу банкоматів у Росії до кінця 2023 року.

Читайте також: Росіяни спустошують фінські банкомати китайськими кредитними картками

Нині - заключний акорд. З 20 вересня перестануть працювати всі дебетові карти Citibank, з 25 вересня - зупиняться операції по Системі швидких платежів ЦП, а також переклади, переведення в готівку на терміналі, а також покупки за QR-кодом.